Een nieuw jaar

We kijken weer terug. Lijstjes worden gemaakt. Wie zijn we verloren, wat is er allemaal misgegaan. De stroom van vluchtelingen, de aanslagen die zijn gepleegd, mensen die daardoor geliefden zijn kwijtgeraakt. Wat hebben we elkaar toch weer aangedaan, het afgelopen jaar. De vele doden die weer zijn gevallen door toedoen van fanatiekelingen die de naam van God misbruikten. Of niet eens in naam van God, maar gewoon, omdat iemand zijn winstbejag stelde boven het leven van een medemens.

Je zou er bijna moedeloos van worden. Al die ellende, al dat verdriet. Het is moeilijk te blijven geloven in het goede en het mooie in de wereld. Toch is dat mijn goede voornemen voor het komende jaar. Te blijven geloven en te blijven liefhebben. Tenslotte bloeien de rozen ieder jaar opnieuw.

Gelukkig nieuwjaar.

 

Advertentie

2 gedachtes over “Een nieuw jaar

  1. Geloven dat het beter kan wordt makkelijker als je ziet hoeveel vrijwilligers zich inzetten voor de vluchtelingen in de noodopvang of AZC. Als je ziet dat iemand twee oliebollen koopt voor de verkoper van de daklozenkrant. Als je door je bank zo goed en vriendelijk geholpen wordt dat je er een dikke bos bloemen bezorgt. Als je ongevraagd hulp krijgt, hulp geeft, wijze raad kan geven, als nieuwe buurman door de hele straat welkom wordt geheten……..
    Allemaal kleine dingen maar wel allemaal piketpaaltjes van wat eens een goede en mooie wereld zou kunnen worden. Geloven tegen beter weten in? Misschien wel maar als we het niet doen is het al bij voorbaat een verloren zaak.
    Gelukkig nieuwjaar, piketpaaltjesplaatster!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.