Uitgemolken

Ik denk dat er geen nalatenschap zo wordt uitgemolken als die van André Hazes. Zijn immer treurende weduwe heeft zich ontpopt tot een gewiekste zakenvrouw. Samen met Jeroen van der Boom, die zichzelf heeft uitgeroepen tot meest populaire zanger van Nederland, organiseert zij steeds weer nieuwe evenementen. Eerst hadden we Heel Holland zingt Hazes. De titel bekt wel lekker, dat moet ik ze nageven. En nu is er ook weer Hazes is de Basis. De eerste aflevering schijnt overigens niet zo’n succes te zijn geweest. Met name het optreden van Rachel zelf kon rekenen op behoorlijk wat kritiek. Want oh, oh wat is ze altijd gelukkig geweest in haar huwelijk met de zanger. Dat ze elkaar de tent uitvochten, dat mag niemand meer weten.

Eigenlijk probeert iedereen mee te liften op de nalatenschap van Hazes. Ook zijn zoon, Dré junior, mag zich verheugen in een grote interesse voor zijn persoon. Ik denk niet dat als hij de zoon van Piet Jansen, de bakker uit Nergenshuizen, was geweest, hij dit succes had behaald. Zelfs nu hij niet zingt, wat overigens naar mijn mening het beste klinkt, is hij nog populair.

Natuurlijk bemoeit mama zich ook daar mee. Als je de roddelbladen mag geloven, is ze in ieder geval blij dat zijn relatie met Monique voorbij is. Althans, voor nu. Je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt. Dingen kunnen zomaar veranderen. En wat heeft Rachel daar dan eigenlijk mee te maken. Misschien houdt ze gewoon niet van mensen die haar doorzien. Of Monique dat doet weet ik niet trouwens, ik ben er nooit bij geweest.

Ook naar de musical ben ik niet geweest. Ik ben ervan overtuigd dat het een prima productie is, met vakmensen in de hoofdrol. Maar dat het nou weer over Hazes gaat, nee, dat is me toch te veel van het goede. En niet dat ik de zanger niet kan waarderen, hij had een hele goede stem en ook al hou ik niet van het genre, er zijn nummers bij die toch echt tot de klassieken gaan behoren. Alleen dat uitmelken, daar kan ik niet zo goed tegen.

Maar ja, wat zal zijn vrouw blij zijn dat ze de scheidingspapieren nog niet had getekend doen André kwam te overlijden. Nu kan ze tenminste nog op een legale manier cashen. Kijk, en dat Nederland daar wat van vindt, ach, dat lijkt me voor haar minder belangrijk. Zij kijkt waarschijnlijk op haar bankrekening en denkt “Proost Dré”.

Advertentie

4 gedachtes over “Uitgemolken

  1. Hazes was bij leven al een fenomeen. De levensstijl daaraan ten grondslag. En zijn ronduit akelige jeugd. Ik ken de straat en het huis waar hij vandaan kwam en dan is het een wonder dat er uberhaupt iets van is terecht gekomen. Maar ook enorm gefrustreerd daardoor en dan is drank verdovend. Zijn eerdere huwelijken verliepen niet best, dat met Rachel startte met een enorm leeftijdsverschil en ook cultuurverschil. Maar…..zij adoreerde hem en slikte veel. Te veel. Hoe het zou zijn gegaan als hij niet was overleden is speculatief. Feit is wel dat zij het zakelijk inzicht bezat om alles rond die naam uit te nutten. Zo heb je wel een inkomen tot je oude dag. Met dank aan die volkszanger die in de Amsterdamse harten zit maar in heel NL op prijs werd gesteld omwille van zijn emoties op muziek. Vind ik alles mooi?? Nee! De Musical zag ik alk snel nadat de eerste editie in premiere ging en was best aardig. Een heel leven in 1,5 uur. Knap gedaan.

    Like

  2. Hazes. ’t Is een merknaam geworden en best een succesvolle. Maar daar heeft senior dan ook wel eerst zijn leven (of moet ik zeggen: lever 😁) voor naar de vernieling geholpen. En de achterblijvers plukken daar nu de kostbare vruchten van…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.