Ongewenst gedrag

Je kunt er bijna niet omheen, het is het gesprek van de dag. Het ongepaste en onaanvaardbare gedrag van een aantal mannen ten opzichte van, soms nog heel jonge, vrouwen. Zeker als er sprake is van een machtsverhouding is dit echt heel laakbaar. Hoe komen die mannen erbij om dit soort gedrag ten toon te spreiden, wat denken ze, hoe werkt dat in hun hoofd. Ik kan er niet bij. Waarom denken dit soort mannen dat vrouwen, meisjes, dit leuk vinden? Denken ze werkelijk dat ze ‘God’s gift to women’ zijn? Heel bijzonder.

Maar wat ik ook heel erg vind, is dat mensen, mannen, op dit moment al veroordeeld worden door de social media voordat er ook nog maar een rechter aan te pas is gekomen. Er is geen hoor en wederhoor. Mannen worden afgefakkeld en kapot gemaakt zonder dat er onderzoek wordt gedaan naar wat er nu echt is gebeurd. Daarmee wil ik dit gedrag niet goedpraten, maar ik denk dat er ook best situaties kunnen zijn waarbij de vrouw in kwestie zelf niet helemaal zuiver op de graat is. Net zoals die mannen een machtspositie hebben is het voor vrouwen ook mogelijk macht uit te oefenen. Want bewijs als man maar eens dat je onterecht beschuldigd wordt. Waarmee ik niet wil zeggen dat dat op dit moment aan de hand is bij bijvoorbeeld The Voice maar het is wel erg makkelijk. Iemand wordt beschuldigd en zijn hele familie wordt meegesleept in de ellende. Heel Nederland heeft een mening en meent te weten wat er is gebeurd.

Ik ben inmiddels al heel wat jaren aan het werk en ik heb te maken gehad met mannen in soorten en maten. Heel af en toe zat er een tussen waarmee ik liever niet alleen in een kantoor was. Dus zorgde ik er voor dat dat ook bijna niet voor kwam. Rare afbeeldingen heb ik nog nooit ontvangen. Maar misschien zegt dat meer over mijn leeftijd dan over de mannen.

Ik heb geleerd dat je als mens respect moet hebben voor je medemens. Mijn maatje en ik hebben ook altijd volgens die stelregel gehandeld. En oh ja, ik ben ook wel eens nagefloten. Maar dat was in de tijd dat daar nog geen aandacht aan werd besteed. Al weer heel wat jaren geleden. Nu wordt er niet meer gefloten. En ik vraag me dan af, is dat omdat de mannen op de bouw het niet meer durven? Of ligt het toch echt aan mij.

Advertentie

4 gedachtes over “Ongewenst gedrag

 1. Woke doet veel met de gemiddelde mens. De roddelrubrieken en bladen de rest. Veroordeeld zonder rechtspraak. Maar is dat op andere terreinen ook niet zo? Als mensen je niet begrijpen delen ze je zonder je te kennen in bij lieden die men meent bij jou te passen. Zo heb ik nog wel eens vanuit linkse kring de naam extreem-rechts te zijn. Terwijl ik links graag wijs op leugens en bedrog door de jaren heen. Maakt me niet Extreem-rechts maar realistisch. Ik stam nog uit de tijd dat de culturele revolutie ook hier plaats vond. Vrouwen verbrandden hun beha (nooit begrepen waarom…best zonde..) en o.a. het hippiedom met verve navolgden. Nu is nudisme een bijna verboden sekte, want daar kunnen anderen zich aan storen… Vertrutting is het gevolg en woke-denken de paria die daar op volgde. Ik meen ook dat mannen (of vrouwen) die zich vergrijpen aan andere mensen zich moeten verantwoorden. Maar veroordeel niet zolang de schuld niet is bewezen. En veel bewijs is nog niet op tafel gekomen. Veel is Hear-say of doordat betrokken lieden zelf het boetekleed aandeden. Maar zij die ontkennen en de rechter zelf aanspreken op eerlijke benadering blijven achtervolgd door de hyena’s uit op hun bloed. In de VS is dit ook al een tijdje aan de gang en veel gevallen gingen uiteindelijk in de doofpot. We moeten maar eens zien hoe dat in NL verloopt…..

  Like

 2. Het oude spreekwoord “Wat u niet wil dat u geschied, doe dat ook een ander niet” zal ooit ontstaan zijn in een tijd dat er met de definitie van ongepast gedrag, zoals dat heden wordt begrepen, geen rekening werd gehouden. Het mooie van spreekwoorden is dat ze vaak tijdloos zijn. Zo ook deze.

  Like

 3. Volgens mij is het bovengenoemde niet getolereerde gedrag van alle tijden.
  Nu, met ons woud van aangereikte media wordt alles uitgemeten ‘ten gehore’ gebracht en ten zeerste uitgelicht. Kant en tegenkant.
  Ach, het houdt de gemoederen bezig in onze beschaafde cultuur. Voor sommigen iets te beschaafd; vandaar dergelijke escapades? Het zal niet anders worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.