Zeuren, onze nationale sport

Wat mij altijd opvalt in alle commentaren die ik lees, op social media of ergens anders, is dat wij Nederlanders altijd moeten zeuren. Wij zijn een zuur volkje. Ook altijd overal tegen. Het is niet voor niets dat Koot en Bie de Tegenpartij oprichtten.

“Ik ben tegen!”

“Waartegen?”

“Geen idee, ik ben het gewoon.”

Of het nu maatregelen zijn die door de regering worden genomen, of beslissingen die door bedrijven worden genomen, het is nooit goed. In de regering zitten enkel oplichters en mensen die aan zichzelf denken en in het bedrijfsleven werken alleen maar graaiers. Op televisie is alleen maar rommel te zien en BN’ers denken dat ze meer zijn dan een ander. Ze verdienen trouwens ook veel te veel, maar dat terzijde. We zeuren echt overal over.

En als dat nu terecht was. Wij wonen in een prachtig land waar de meeste dingen gewoon goed geregeld zijn. Zeker, er gaan dingen fout. De toeslagenaffaire is daar een heel groot voorbeeld van. Het is absoluut een schande dat wij in dit land niet in staat zijn dat op een snelle en rechtvaardige manier op te lossen. En daarna te zorgen dat dit helemaal nooit meer voor kan komen. Maar laten wel alleen eens kijken naar wat er wel goed gaat. Tenslotte hebben we deze regering wel zelf gekozen. Een oud-collega van mij, al lang verhuisd naar een klein land in Afrika, verwoordde het wel mooi. “Als je in Nederland niks hebt, hebt je altijd nog wel iets. Als je in Afrika niks hebt, heb je echt helemaal niks.”

Er zullen best mensen zijn die het helemaal niet met mij eens zijn. Die de barricaden op gaan omdat zij het niet eens zijn met de richting die wij uitgaan. Die vinden dat de regels die in dit land gelden verkeerd zijn. Maar laten we wel wezen, het is maar een klein land, we wonen met heel veel mensen op een kluitje. Als er geen regels zijn, wordt het echt een rommeltje.

Misschien moeten we met zijn allen eens gaan zeuren over het weer. Daar kunnen we tenminste echt niks aan veranderen. En laten we wel wezen, het weer is toch vaak echt niet om over naar huis te schrijven.

Advertentie

3 gedachtes over “Zeuren, onze nationale sport

  1. Voor mij is onrecht reden tot klagen. Voorgelogen worden past niet bij het karakter. Net zo goed als top-down beslissingen zonder overleg. Een democratie zit anders in elkaar. Maar ik ben het met je eens dat we nu in een maatschappij leven waarin alles fout lijkt te zijn, terwijl we de dingen die echt fout zijn nauwelijks opmerken. Ik weet wat armoede is, heb het meegemaakt als kind. Als er weer eens iets fout gegaan was in de handel en eten even werd vergeten. Dan wil je dat nooit meer. Ik zag in Oost-Europa wat communisme doet met de vrijheden van mensen, dan verzet je je vanzelf tegen lieden die menen dat juist dat systeem goed zou zijn voor ons land en haar inwoners. Ik zag hoe de verkiezingsuitslag van TK21 werd genegeerd en we nu een nieuwe regering hebben die geen recht doet aan de kiezerswens. Best reden om kritisch te zijn…..Maar ja, ik ben ook maar een gewone Nederlander natuurlijk…..:)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.