Sportprestaties

Ik kan er echt met verbazing naar kijken, naar de prestaties die worden geleverd door atleten op de Olympische Spelen. Geweldig. Daar gaat een voorbereiding, een discipline en een doorzettingsvermogen aan vooraf, dat is onvoorstelbaar. Daarom is het ook mooi dat daar aandacht aan wordt besteed. Zelfs dit jaar, toen er nog steeds niks mocht, werden de sporthelden geëerd in een dagelijks programma dat werd gepresenteerd door Umberto Tan. Leuk om naar te kijken. Ook fijn voor de atleten, tenslotte moesten ze in Tokyo de steun van supporters al missen. En ik geloof best dat een atleet de prestaties niet alleen levert voor het applaus maar het is toch ook best wel een hart onder de riem.

Wat mij wel verbaast, is dat deze programma’s niet georganiseerd worden voor de paralympische sporters. Volgens mij leveren zijn qua sport dezelfde prestaties en moeten zij daarnaast nog een paar andere hindernissen overwinnen. Zo’n man als Jetze Plat, zo, daar kun je toch wel bewondering voor hebben. En dan wint hij ook nog eens drie keer goud. En hij is echt niet de enige, de ploeg Nederlanders die bij de Spelen aan de start komt is indrukwekkend.

Natuurlijk kun je het wel teruglezen, ook de sponsoren besteden er veel aandacht aan, maar ik mis toch wel een beetje de tamtam. Gelukkig is de NPO dit jaar eindelijk zo ver dat ze er dagelijks aandacht aan besteden. Dat is voor het eerst. Je moet alleen wel enorm op zoek naar dat nieuws. Tenslotte luistert niet iedereen naar Radio Een. En zeker niet ’s nachts, als er mooie interviews met de paralympiërs worden uitgezonden.

Is het misschien bij de commerciële omroepen zo dat alleen wat mooi en makkelijk is in beeld wordt gebracht? En doen we de ‘moeilijkere’ onderwerpen alleen in een programma met Johnny de Mol? Het zou kunnen natuurlijk. Tenslotte moeten de meeste commerciële omroepen het helemaal niet van de diepgang hebben. Gewoon lekker scoren met simpele programma’s die aanslaan bij mensen die blijkbaar niet verder willen nadenken. Ik vind het alleen erg jammer. Je doet een hele grote groep mensen volgens mij ernstig tekort.

Advertentie

2 gedachtes over “Sportprestaties

  1. Los van smaak en uiterlijk speelt ook politiek een rol. De prestaties van Hassan de geweldige hardloopster werden extra uitgemeten omdat zij als immigrante zo succesvol bleek te zijn. IK zelf vond het geweldig dat zij haar overwinningen op droeg aan Nederland en ook de Nederlandse vlag om zich heen wikkelde. Maakt mensen toegankelijker. Bij gehandicapten zoekt men voor het plaatje ook vaak de blonde fraaie dames die ofwel op blades dan wel in een rolstoel geweldig tennissend presteren. Handicaps maken ongemakkelijk….dat zal het zijn. Heb je op de radio minder last van toch…..En ja, ook ik neem de pet diep af voor die dames en heren die nu bij de Paralympics zo geweldig scoorden….

    Like

  2. Ik heb zo’n 20 jaar mijn tv gedumpt nadat ik in de gaten had dat ik erdoor werd opgeslorbt. Ja, er zit een aan/uit-knop op, maar deze redenatie werkte bij mij niet, vandaar rigoureus. Heb een fantastische radio en internet. Dit volstaat.
    Berichtgeving is volgens mij altijd ‘gekleurd’. Vandaar dat ik er wat de rem opgezet heb. Bovendien werkt het de verarming van geest in de hand. Zeker, er bestaan mooie programma’s voor elk wat wils, maar ook nogal wat bagger wat zo de kamer binnen geslingerd wordt. Nog voordat je er erg in hebt is het gebeurd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.