Als het niet meer met woorden lukt

Het klinkt raar maar het wordt toch echt tijd dat we de Corona-pandemie achter ons laten. Om heel veel redenen maar ook omdat een aantal mensen nu toch echt serieus aan het doordraaien is. Gedurende de hele periode worden er al mensen bedreigd, helaas, maar als je als een soort mislukte maar wel zwaarbewapende Rambo rond gaat lopen, ben je toch wel heel ver van de realiteit af beland.

Wat denkt zo’n man dan? “Hé, ik ben het niet eens met anderen, virologen, wetenschappers, mensen met een andere mening, ik neem van de zaak mijn raketwerpertje mee en ga wat stennis schoppen.” Gevaarlijk dat zo iemand bij Defensie werkt. Niet dat dat te voorkomen is, maar als militair, politie-agent of zelfs maar lid van een schietvereniging heb je natuurlijk wel meer mogelijkheden om aan een wapen te komen. Althans, dat denk ik, want misschien is het darkweb een veel betere plaats, daar heb ik geen ervaring mee. En eenlingen die dit soort plannen beramen, zijn bijna niet te volgen. Maar goed, die Rambo dus, die loopt rond in een natuurpark in België, als ik het nieuws mag geloven, en probeert te ontsnappen aan de maatschappij zoals wij die kennen. Nou weet ik niet waar de viroloog Marc van Ranst woont, maar ik mag toch hopen dat dat op een veilige afstand is. En als ze die man dan straks pakken, krijgt hij dan straf? Of een aai over zijn bol en de opmerking “niet meer doen hoor jongen”?

Je zult maar bedreigd worden door zo’n gevaarlijke gek.

Natuurlijk moet Willem Engel het dan weer opnemen voor zijn zielsverwant. Van Ranst zou het over zichzelf hebben afgeroepen. Natuurlijk, dat zou ik in zijn plaats ook zeggen. Waar haalt die man die denkbeelden toch vandaan. Zou hij nou echt nog steeds denken dat Corona een verzinsel is van de overheid om ons onder de duim te houden? Dat er helemaal nog nooit mensen aan het virus zijn dood gegaan?

En zoals altijd valt de hele Social Media er weer overheen. Voor- en tegenstanders hakken op elkaar in en iedereen weet het weer beter. Ik zou me kostelijk amuseren ware het niet dat sommige commentaren zo vreselijk asociaal zijn dat ik bijna de neiging krijg om te kijken wie er achter die tekst zit. Vaak is zo’n account afgeschermd en dat snap ik ook wel. Tenslotte wil je wel anoniem blijven als je mensen zo behandelt.

Wat ik dan wel weer meesterlijk vind, is de opmerking waar Van Ranst zijn betoog op Twitter mee opent, “Wanneer we ooit geconfronteerd worden met een salsapandemie, ga ik met veel plezier luisteren naar wat jij als dansleraar te zeggen hebt.” Laten we in vredesnaam hopen dat dat dan nooit gebeurt.

Advertentie

2 gedachtes over “Als het niet meer met woorden lukt

  1. Soms is verstand hebben geen zegen. “Ik ben het niet met je eens dus jij moet dood.” Helaas, een kwaad van alle tijden. Je zou toch mogen verwachten dat de mensheid lessen trekt uit het verleden maar nee, dit intelligente dier denkt niet na. Dierlijke instincten volgt het ook niet. Ik kan mij tenminste geen dier voor de geest halen die de zijn soortgenoot vermoord om een standpunt, idee of geloof.
    Ik zou wel eens willen weten waar deze dwang vandaan komt. Wat voedt dit fanatisme? Eigen onvrede? Macht? Angst?

    Like

  2. De narigheid is dat we natuurlijk allemaal toegang hebben tot kennis en informatie en dat de gemiddelde mens ook een stukje beter is opgeleid dan die in generaties voor ons. Vandaar dat mensen niet zo maar meer te overtuigen zijn en dat een deel van de bevolking zeer hecht aan overtuiging, feiten, cijfers, voorbeelden en zo meer. Er zijn wat onderwerpen waarover mensen diep in de loopgraven kunnen duiken. Maar ook waardoor boosheid kan ontstaan als men aan de andere kant (welke dat ook is) niet wil luisteren naar op zich niet onredelijke argumenten. Manipulatie van cijfers is vaak het antwoord, maar dat werkt niet. Naast corona zijn er meer zaken waarvoor mensen bereid zijn de harde aanpak te kiezen. Klimaattypes doen dat, BLM, KOZP, Antifa, dus zie je dit ook bij de andere kant van het spectrum. Dat zo iemand aan wapens kan komen is toeval. Dat hij bedreigingen uit is verwerpelijk, maar ik voel dat ook bij alle linksies die hetzelfde doen. We vergeten snel, maar ooit werd het huis van staatssecretaris Kosto opgeblazen omdat hij niet voldoende asielzoekers toeliet in ons land. En werd ook een bom geplaatst bij een bijeenkomst van Janmaat en zijn rechtse vrienden. Diens toenmalige vriendin verloor een been. De linkse daders hadden na vele jaren nog steeds geen spijt. Waren bereid te doden voor hun doelstellingen. Kortom, het zit diep in de gefrustreerde mens om anderen kwaad te willen doen. Dan is rede ineens verdwenen…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.