Goede voornemens

Ik ben nooit van de goede voornemens geweest. Tenslotte zijn er maar heel weinig mensen die deze voornemens ook waar maken. Gezonder leven, meer bewegen, stoppen met roken, minder alcohol, poeh. Je ziet ze ook weer in alle socials voorbijkomen. En ik krijg ook altijd een beetje het gevoel dat er heel veel geld aan wordt verdiend. De ene coach na de andere vertelt me hoe ik mijn leven moet indelen en hoe gelukkig ik daarvan word. En dat ik dat het beste kan doen onder hun professionele begeleiding. Dat kost helemaal niet zo veel. Natuurlijk kan het niet bij één sessie blijven, goed werk kost tijd.

Nu kan ik me voorstellen dat begeleiding heel goed werkt als je wilt gaan sporten en afvallen. Want ik moet er niet aan denken om vrijwillig naar de sportschool te gaan. Daar zou ik echt een duwtje in de rug voor nodig hebben. Bovendien krijg je dan heel goede tips over hoe je wel en niet je dieet moet inrichten. Maar iemand die mij helpt “mezelf te vinden en te accepteren”, nee, dat is voor mij een stap te ver. Misschien ook omdat ik eigenlijk best goed in mijn eigen vel zit. Toch wel, ondanks alles.

De onzekerheid over Corona en hoe het nu allemaal verder moet, speelt de wannabee coaches ook erg in de kaart. Je kunt zelfs al sessies volgen waarbij je tegen de zee kunt schreeuwen. Alsof die er iets aan kan doen. Nou zal het wel opluchten, maar dan rij ik zelf liever naar het strand. Lekker concurreren met de meeuwen. En dan kan ik ook nog aan de Glühwein als ik uitgeschreeuwd ben. Want dat zal bij een verantwoord levende life-coach wel weer niet mogen. Onderdeel van de goede voornemens.

Natuurlijk denk je wel na over het jaar dat komen gaat. Dat doe ik nu ook. Vooral omdat ik me nog helemaal niet kan voorstellen hoe het allemaal gaat lopen. Ik ga ervan uit dat het wel gaat lukken. Wel met hulp, dit kan ik niet alleen. En met de gedachte aan mijn maatje, hoe zou hij het gedaan hebben, wat zou hij ervan vinden, zou hij trots op me zijn. Ook dat geeft steun.

Advertentie

6 gedachtes over “Goede voornemens

 1. Jouw goede voornemens moeten vooral even richting jezelf gaan. Overeind blijven, schouders vinden, steun en sterkte. Er moet nog zoveel ineens en dat is best een zoektocht. Dat is schreeuwen tegen de zee of desnoods een boom wellicht even lekker voor opluchten van de ziel, maar verder? Je hebt wel iets anders te doen. Daarbij zijn al die coaches vooral goed om voor zichzelf een beter leven te verzorgen. Ik zag er nooit iets in. Heb er een paar meegemaakt. Van die motivatietypes als die Emile Ratelband en zijn Tsjakka-getetter. Meestal liep ik dan met mijn team demonstratief de zaal uit als hij weer eens ergens kwam optreden. Kijk nu eens wat een puinhoop die man van zijn leven heeft gemaakt…En overal kinderen verwekken..Nee, als je wilt coachen hoe een ander zou moeten leven of sporten moet jezelf van onbesproken gedrag zijn. Blijf overeind he!!

  Like

 2. Je hebt gelijk, er zijn tegenwoordig overal coaches voor. Misschien als je echt jezelf er niet toe kunt zetten die puinhoop in je kasten aan te pakken of je administratie eens goed op orde te brengen dat het handig is. Maar dan nog zie ik meer in een vriend die je helpt dan in iemand die achteraf een rekening stuurt. Maar voor als je verder niets kunt is het vast een leuk beroep 😁

  Like

 3. Lieve Machteld,

  Ik weet 1 ding heel zeker, Huub zou mega trots zijn op jou!!!
  Het zal moeilijk zijn, niet (altijd) meevallen, maar jij bent een power woman. Met lieve hulp van de mensen om je heen ga je dit maken.
  Heel veel sterkte met alles xxxx
  Liefs Marjon

  Like

 4. Jezelf de moeite waard vinden èn bovendien jezelf iedere dag ’s avonds wat schouderklopjes geven, zo van: “dat heb ik toch maar weer volbracht, deze dag!”
  Sterkte met jouw situatie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.