Emballage stress

Ik heb een hekel aan het wegbrengen van statiegeldflessen. Stom, ik weet het, en ik neem me iedere keer ook weer voor om elke week of eens in de twee weken dat tasje mee te nemen. Maar het komt er nooit van. Dus sta ik dan na een paar maanden weer met een zucht en twee enorme bigshoppers met flesjes bij de supermarkt. Zo ook afgelopen vrijdag. Speciaal biertjes gaan helaas niet in een krat dus allemaal losse rommel. Ik gooide de eerste flesjes in de sleuf en pats, storing. Op het display naast de invoer verscheen een grote rode driehoekige waarschuwing dat ik het personeel erbij moest roepen. Er was iets geblokkeerd. Had ik weer.

Enfin, een hulpvaardige jongeman stak zijn hoofd om de hoek en vroeg of ik misschien eerst de boodschappen kon doen, dan kon hij de storing verhelpen en hoefde ik niet te wachten. Ik keek naar mijn boodschappenkar, vol met lege flesjes. “Ok, dat doe ik.” Gelukkig had ik niet zo heel veel nodig.

Na het verhelpen van de storing ging ik vol goede moed verder met mijn werk. Helaas, na ik denk een stuk of vijf flesjes gaf het apparaat weer dezelfde storing. Dezelfde jongeman kwam weer aangesneld en met duizend excuses ging hij weer aan de slag. Ach, hij kon er niks aan doen en ik had weekend. Hoe erg kon het allemaal zijn. Nou, niet voor een oudere meneer die duidelijk haast had. Ik had mijn karretje een klein stukje achteruit gezet zodat ik niet zo heel pontificaal stond te wachten dus hij zette zijn karretje tegen het emballage-apparaat aan. En duwde een van de twee petflessen die hij bij zich had in de slurf. En kreeg die natuurlijk net zo hard weer terug. “Het apparaat heeft storing”, zei ik een beetje overbodig. Hij keek me neerbuigend aan. “Hoe komt dat?” Nou ben ik geen expert dus ik gaf aan dat ik dat niet wist. Ik denk niet dat dat het juiste antwoord was dus hij bleef proberen zijn flesje in het apparaat te stoppen. Tot het begon te piepen en de jongeman die met de storing bezig was een beetje verongelijkt zijn hoofd om de deur stak. “Ik ben nog bezig meneer.” Ook dat had geen effect.

Ik werd er een beetje kriegel van. Twee flessen, in het weekend, naar welke brand moet je toe joh? Dus ik zei “Meneer, het apparaat heeft storing, dat ziet u toch aan die enorme rode driehoek. Of niet?” De man keek me vertoornd aan. “Zo’n apparaat moet toch gewoon werken!” Tja, tegen zoveel stelligheid had ik niks in te brengen. De man beende weg.

Na een minuut werkte alles weer en kon ik aan de slag. De man kwam langs met zijn boodschappen, zag mijn flesjesberg en liep chagrijnig verder. En ik dacht, heel flauw, “lekker puh.”

Advertentie

3 gedachtes over “Emballage stress

  1. Ik ken dit al een tijdje uit Duitsland. Maar ook de Duitse ketens hier kennen een inleversysteem en dat al jaren. Kom je dus met je tas vol petflessen, doet dat verrekte ding het niet. Voor er iemand is ben je zo tien minuten verder. Blijf dan maar vrolijk kijken. Ergste was dat ik dit een keer in Kleve meemaakte, keurig wachtte, achter mij een rij van mede-inleveraars. Door de hoeveelheid flessen die ik daarna kwijt moest en het ongeduld van de mensen achter me, vergat ik het bonnetje, scheelde toch E.4,50 aan vergoeding. Tja, de man achter mij had een goede dag…

    Like

  2. Wij sparen onze lege flessen oo in de boodschappentas. Dan heb je ze tenminste altijd bij en loopt het niet te erg op. Glas hebben wij nooit, wel weigerplastic. Wat vaak helpt is de dop eraf en in de fles blazen. Maar met zoveel pech als jij had zou ik er ook een hekel aan krijgen….

    Geliked door 1 persoon

  3. Het wordt en kan nog erger. Hier zit er ook statiegeld op blikjes. Die wegen niks maar een big shopper vol met 25 cent blikjes kost je heel veel tijd en een lamme arm. Ik vind het niet erg zolang er maar positief gedacht wordt. Al deze rommel komt niet op straat te liggen en ligt het er toch dan zijn hier mensen die een centje bijverdienen door ze op te rapen en in te leveren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.