Land van onbegrensde mogelijkheden

land van onbegrensde mogelijkheden

Van oudsher staat Amerika bekend als het land van de onbegrensde mogelijkheden. Het land waar een krantenbezorger miljonair kan worden. Op zich vind ik dat mooi, mensen die hard werken, goede ideeën hebben en niet bang zijn om hun nek uit te steken, kunnen het gezegde “als je voor een dubbeltje bent geboren, word je nooit een kwartje” mooi het nakijken geven. Geen belemmeringen, enkel de grenzen van je eigen ambitie.

Maar soms heb ik het idee dat de bewoners van het grote eiland aan de andere kant van de plas toch soms een beetje doorslaan. Toen Donald Trump campagne voerde om president van de Verenigde Staten te worden, moest ik daar om lachen. Heel naïef, besef ik nu. Ik weet nog goed dat ik geschokt was toen ik wakker werd, de televisie aanzette voor het nieuws en hoorde dat de man met het bijzondere kapsel de verkiezingen had gewonnen. Ik kon er met mijn pet niet bij, een man met een dergelijke bedenkelijke reputatie. Ok, er is niets waar hij geen mening over heeft maar hoe hij, ongehinderd door enige kennis van zaken, tweetberichten de wereld in slingert, ik vind het heel bijzonder. De Corona-crisis lijkt hem toch te schaden. Mensen zien wel in dat het toch niet “een gewoon griepje” is en dat het gebruik van bleekwater toch echt niet blijkt te helpen. Inmiddels is hij zelf ook met een mondkapje gespot dus hij lijkt er zelf ook van teruggekomen te zijn.

Tot zover dacht ik dat het dan niet erger kon. Maar wat schetst de verbazing, Kanye West wil zich kandidaat stellen voor het presidentschap. Neehee. Een man die via zijn vrouw, de legendarische soap-ster Kim Kardashian en zijn rapnummers de status van wereldster heeft bereikt. Krijgen we dan een dagelijkse update van die hele soap vanuit het Witte Huis? Komen al die dames met hun make-up lijnen vertellen dat de democraten en republikeinen toch wat meer verzorging nodig hebben? En dan het liefst van hun merk, zodat zij hun vermogen ook weer wat kunnen uitbreiden?

Ik heb nooit iets van verantwoorde politieke standpunten kunnen ontdekken bij Kanye West. Het schijnt ook dat hij nogal wat problemen heeft. Ik volg de familie niet in de Social Media maar het lijkt haast onmogelijk om er niks van mee te krijgen. Persoonlijk vind ik dat je er toch niet aan moet denken dat een land dat zoveel invloed kan uitoefenen wordt geleid door iemand die schijnbaar ineens heeft bedacht dat hij het presidentschap wel een grappig idee vindt. Hoewel zijn toespraak voor de VN wel wat minder slaapverwekkend zal zijn dan de toespraken die daar nu worden voorgelezen. Tenminste, dat denk ik dan. Misschien kan hij het verhaal op rijm zetten, dat zou ook iets nieuws zijn.

Ik hoop dat het een ijdel plan blijkt te zijn. Maar ik durf er mijn handen niet meer voor in het vuur te steken. In Amerika kan alles. Anders dan in Europa. Want ik weet dat wij Nederlanders ook veel fantasie hebben, maar GTST vanuit het Torentje, nee, dat zie ik gelukkig toch nog niet gebeuren.

Films en seriesFilms en series

Advertentie

Een gedachte over “Land van onbegrensde mogelijkheden

  1. En toch…het is niet zo vreemd allemaal. Denk terug aan Nixon. Een beroepspoliticus, maar zeer bedenkelijk qua geschiedenis en manier van werken. Corruptie alom en hij moest aftreden omdat hij echt maling had aan alle wetten en regels. We hebben Ronald Reagan gehad. Een B-acteur die het schopte tot politicus, maar vooral teksten van anderen oreerde. Geen idee had hoe de wereld echt in mekaar stak, het bankenwezen zodanig ontmantelde dat we daar 12 jaar geleden de gevolgen van ondervonden. De man was op het laats beginnen dement. We hebben Kennedy gehad die zich meer bezighield met drank, drugs en vrouwen dan met het land besturen, maar ook meneer Clinton die van hetzelfde snoepgoed proefde. Trump is wellicht een malloot, maar hij pakte zijn kansen en kon winnen omdat zijn tegenstander, Mevrouw Clinton, bepaald geen onbezoedeld blazoen had en ook echt geen aardig mens bleek. Dat een gesjeesde rapper met mallotige gedachten het nog eens kan schoppen tot president? Het zou me niks verbazen. Zeker gezien de revolutionairen die momenteel in de media de muziek maken daar. De man is zwart, raaskalt, maar dat spreekt sommigen aan. Net zoals veel hillbillies de toon of voice van Trump aantrekkelijk vinden. Gelukkig is dat in Nederland niet mogelijk. Maar is dat echt zo? Er zitten partijen op de flanken waar je best wat vraagtekens bij mag zetten. Qua inhoud of persoon…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.