Nieuws

camera-1239384_1920

Het is weer zover, Nederland is in de ban van een zeer belangwekkende gebeurtenis. Het hele land gaat los op de nieuwe relatie van een BN-er. Twitter en Facebook zijn weer volledig ontploft. Het nieuws is trending, zoals dat tegenwoordig zo trendy heet.

Voor- en tegenstanders voorzien het hele internet van de meest ongefundeerde meningen. Hij is dit, zij is dat, de ex is zielig. En ik lees weer mee. Heerlijk. Alsof iedereen precies weet wat er allemaal echt gebeurd is. Ik heb het idee dat niemand dat ook echt belangrijk vindt. Het beïnvloedt in ieder geval niet de mening van het merendeel van de meute. Ik vraag me weer af of mensen zich niet schamen voor de kwetsende commentaren. Waarschijnlijk niet, dat moet immers allemaal mogen.

Nu boeit het me eigenlijk helemaal niet wat de man in zijn vrije tijd doet, dat moet hij echt zelf weten. En hij is al helemaal vrij om te kiezen met wie hij dat wil doen. Alsjeblieft, val mij er niet mee lastig. Maar het is lastig over het hoofd te zien.

Natuurlijk besteden ook de ‘nieuws’-programma’s van RTL en SBS dagelijks aandacht aan de voortgang van deze soap. Alle experts komen weer langs om hun woordje te doen. Met name maken zij zich zorgen om het welzijn van het zoontje van het voormalige stel. Natuurlijk is het voor hem ook sneu. Zijn vader en moeder zijn uit elkaar, dat lijkt me voor een kind altijd moeilijk. Ook zonder dat iedereen daar zijn commentaar over geeft. Misschien moeten die programma’s ook eens een keer hand in eigen boezem steken.

Fotografen liggen weer klaar in de struiken om het eerste plaatje te schieten van het nieuwe paar. De ex wordt belaagd en vlucht bijna naar haar auto. Ik vind het eigenlijk gênant en ronduit zielig. We hebben commentaar op de Engelse pers maar dit komt toch al best in de buurt. De zogenaamde roddelbladen kunnen niet wachten om hun voorpagina te vullen met grote foto’s en beschuldigende letters. Daar leven ze van, dat weet ik wel, maar dan nog.

Ik vraag me oprecht af waarom dit nieuws zo belangrijk gevonden wordt. Ik snap er niks van. De stikstofcrisis en de problemen bij de belastingdienst verdwijnen even naar de achtergrond. We hebben blijkbaar even belangrijkere problemen aan ons hoofd.

Advertentie

2 gedachtes over “Nieuws

  1. De honger naar ‘flutnieuws’ os soms groter dan de realiteit van alle dag. Dat de economie bijna om zeep is geholpen door al die actievoerende eenlingen die maar blijven strijden tegen de moderne maatschappij. Of dat er dwazen aan het roer zitten van grote landen die vanuit hun machtshonger bereid zijn alles wat nogmaal stabiel was wankel te maken. Of dat we voor een grote humanitaire ramp staan als we geen paal en perk stellen aan de enorme rijkdom en uitbuiting aan de ene en giga-armoede aan de arme kant. Kanslozen maken de overtocht als ze in eigen land geen kans maken op werk, inkomen of veilige huisvesting. Nee dat meneer Hazes het doet met een op zich erg aantrekkelijk dame van iets hogere leeftijd. Who cares. Als ze het maar fijn hebben samen. Ik bemoei me er niet mee. En ja, het is iets akeligs als het jouw ouders betreft. Ik heb dat zelf meegemaakt. Maar ja, je groeit toch wel op en wordt volwassen. En kijkt met enige verbazing naar de nieuwsgaring van tegenwoordig….Niet meer diep, breed, maar vooral oppervlakkig en eenzijdig….Grote zorg!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.