Complottheorie

complottheorie

“De regering vertoont ‘fascistische trekjes’ en met de mondkapjes zijn we niet ver verwijderd van de Jodenster. Lesmateriaal om kinderen 1,5 meter afstand te laten houden doet denken aan de Hitlerjugend.”

Natuurlijk, het is uit zijn verband getrokken en meneer Willem Engel zal de Jodenvervolging echt niet willen bagatelliseren. Maar ik vind het van heel weinig, zeg maar geen, respect blijken als je dit zo durft te zeggen in het kader van de strijd tegen het COVID-virus. De vergelijking gaat op zoveel manieren mank dat ik me echt afvraag of deze man nog wel spoort. Na 75 jaar zijn er nog altijd mensen die zware trauma’s hebben. Wiens hele familie is uitgemoord omdat zij toevallig Joods waren. Op een beestachtige manier. Een van de meest zwarte bladzijden uit de menselijke geschiedenis.

De regering maakt fouten, zeker. Daar ben ik van overtuigd. En als deze hele crisis achter de rug is zullen we met z’n allen zeggen “hadden we maar….”. Want dan zou het misschien niet zo uit de hand gelopen zijn. De mensen van het RIVM hebben dit ook nog nooit meegemaakt. Zij adviseren wat zij denken dat goed is. En ook zij zullen na afloop reflecteren en leren. Maar zoals mijn moeder vroeger altijd al zei: “als je alles van tevoren weet, kun je met een dubbeltje de wereld rond.” En dan nog vind ik dat iedereen zijn eigen mening mag hebben. Verschil van meningen houdt de discussie scherp. Complotdenkers die van mening zijn dat onze regering alleen maar uit is op het ondermijnen van de grondrechten van de burgers en het meer grip krijgen op diezelfde mensen, van harte welkom. Laten we er over praten. Het is niet de bedoeling dat we allemaal als brave schapen achter onze regering aan lopen. Maar laten we ook alsjeblieft niet achter influencers en gesjeesde rappers aan hobbelen.

En zeggen dat het COVID-19 virus enkel een griepje is dat ons verlost van mensen die anders toch wel snel dood zouden zijn gegaan, nee, dat gaat me echt veel en veel te ver. Want het zal je moeder of vader maar zijn. Praat je dan nog zo? Laten we het alsjeblieft respectvol houden. Tegenover de mensen die heel ziek zijn en de mensen die hun stinkende best doen om hen er weer bovenop te helpen.

Want je mag alles zeggen. Maar het hoeft niet!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 gedachtes over “Complottheorie

  1. Vrijheid van meningsuiting is een goed recht en moet altijd worden bewaakt. Hoezeer je het wellicht zelf oneens bent met de meninggever….. Ik ben het oneens met haatzaaiers, met BLM-overdrijvers, met Lange-tenen-brigades, maar steun hun wens tot uiten van de mening die men heeft. Hoe feitenloos vaak ook. En dat geldt ook voor deze lieden. Malloten, complotdenkers maar ze hebben recht op hun mening. Dat ze links leggen met de jodenvervolging delen ze dan weer met BLM-ers en andere linkse lieden die menen dat de behandeling van sommige nieuwkomers vergelijkbaar is met het lot van de Joden tijdens WO2. Net zo mallotig, net zo weinig respectvol maar zeker ook zonder enige kennis van zaken.

    Like

  2. Het is lang niet iedereen gegeven om zich op een juiste manier in medialand te bewegen. Wat is juist? Juist! …… Appels met peren vergelijken is bijvoorbeeld niet doenlijk volgens mij. Ontdek eerst eens de verschillen vooraleer ze over één kam te scheren. Zoiets.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.