Inspiratievakantie

Het is heel gek om voor de tweede keer naar Engeland te gaan. Naar het land waar mijn maatje naar toe wilde om te zien waar het kerkje van Father Brown stond. En waar Midsomer Murders werd opgenomen. Covid gooide roet in het eten en daarna is het er voor mijn maatje nooit meer van gekomen. Dan maar met mijn vriendin naar de Cotswolds. We hadden toch een heerlijke vakantie. Maar ook zij is er niet meer. En nu dan toch weer terug. Met zijn tweeën. Naar Brighton en Bath deze keer. Slapen in The Old Ship, het hotel dat in het verhaal dat steeds meer zijn weg vindt van mijn hoofd naar papier een grote rol speelt. Ik kan me zomaar voorstellen dat mijn hoofdpersoon hier rondgelopen heeft.

De steden zijn mooi, veel oude tradities zijn bewaard gebleven. Dat in tegenstelling tot bij ons in Nederland. Wij hebben alles dat oud was weggegooid. Rommel, hups, weg er mee. Het blijft zonde, vind ik.

Natuurlijk hebben we ons echt verbaasd over veel zaken. Hoeveel dikke Engelsen er zijn. En dat ze zich soms kunnen uitdossen, heel verschrikkelijk. Maar ook de hele mooie winkels, met hele mooie merken. Die er dan wel heel verlaten uitzagen, wellicht waren de prijzen iets te hoog voor het winkelend publiek. En natuurlijk de hoeveelheid eten die je op je bord krijgt als je in een Pub een lunch bestelt.

Wat Engelsen ook heel goed kunnen, is parken aanleggen en onderhouden. En er dan een paviljoentje in bouwen waar je koffie en thee kunt drinken. De mezen en eekhoorns houden je gezelschap en de meeuwen komen brutaal kijken of er ergens wat te snaaien valt. Tenslotte is er genoeg gebak en koek te koop. Gelukkig staat er een bordje “Do not feed the birds on the patio.’ En, ook anders dan in Nederland, houden de mensen zich daar keurig aan.

Uiteraard hebben we ook Fish and Chips gegeten, dat hoort erbij. Net als Guinness, het bier dat je met mes en vork dient te drinken.

Ik voel me best thuis in dit rare land. En ik weet dat mijn maatje en mijn vriendin dit gevoel zouden delen. We praten dan ook samen regelmatig over de mensen die we zijn verloren. Zij zullen door ons nooit vergeten worden. En het lijkt daardoor toch of zij erbij zijn. In ons hart reizen ze immers altijd met ons mee.

4 gedachtes over “Inspiratievakantie

  1. Ik ben er vaak geweest. Ook met de zeer goede vriend die in november jl plotseling overleed. We deden de hele ZW-kust en reden via o.a. Brighton en Dover weer terug naar Stansted bij Londen waar we het vliegtuig terug weer namen. Later met vrouwlief nog een keer over gedaan. Over de weg in een bus naar Bath. Onder de indruk van de Romeinse opgravingen en badhuizen. Maar ook van Stonehenge. Veel regen gehad en toch genoten. Ja, eten in pubs was een genoegen, vaak gesprekken gevoerd met locals. Altijd interessant. Guiness dronk ik alleen in Dublin tijdens een andere trip. Ik vond het bocht…maar ja, geen bierdrinker. Dat het voor jou een extra gevoel gaf, snap ik wel…

    Like

  2. Met Pasen gaan wij altijd naar onze zoon in Engeland. Hij woont in een voorstad van Sheffield. Elk jaar bezoeken wij een ander stukje Engeland. Dit jaar begonnen wij met twee dagen Liverpool, gevolgd door Bristol en Bath, gevolgd door Stonegenge. Bath was echt heel erg mooi, Bristol is een super leuke, gezellige stad, daar komen wij zeker nog eens terug. Van Stonehenge hadden wij ons veel voorgesteld, maar zó toeristisch, zo druk.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.